Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E101 – Рибофлавин / оцветител / | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E101 – Рибофлавин оцветител

Рибофлавин е жълто или оранжево-жълт цвят и в допълнение да се използва като хранителна оцветяване се използва също така, за да подкрепи някои храни.
Тя може да се намери в храни като бебешки храни, зърнени закуски, сосове, топени сирена, плодови напитки и витамин обогатен с млечни продукти, както и да се използва широко в витаминни добавки.

Също така Рибофлавин е известен и като витамин B2 и се  среща естествено в млякото, сиренето, зелени листни зеленчуци, черен дроб и мая, но излагането на светлина ще унищожи рибофлавин в тези природни източници.


В преработените храни, е много вероятно да бъдат генетично модифицирани, тъй като може да се произвежда по синтетичен път с помощта на генетично модифицирани Bacillus субтилис, изменени както се увеличи производството на бактерии на рибофлавин и да се въведе антибиотик (ампицилин) маркер за резистентност.

Това е лесно се абсорбира, водоразтворим микроелементи с ключова роля в поддържането на човешкото здраве.
Подобно на останалите витамини от група В, той поддържа производството на енергия от подпомагане в метаболизиращите на мазнини, въглехидрати и протеини.
Витамин В2 е необходим и за образуването на червените кръвни клетки и дишане, производство на антитела, както и за регулиране на човешкото развитие и размножаване.
Това е от съществено значение за здрава кожа, нокти, коса растеж и добро общо здраве, включително регулиране на активност на щитовидната жлеза.
Всеки излишък се отделя в урината, но тъй като човешкото тяло не съхранява рибофлавин се смята дефицит е често срещана.

Рибофлавин също помага за предотвратяване или лечение на много видове заболявания на очите, включително някои случаи на катаракта.
То може да помогне на кръвясали, сърбеж или парене на очите и ненормално чувствителност към светлина.


Трудно е да се включи в много Рибофлавин течни продукти, тъй като има ниска разтворимост.
Поради изискването за E101a Рибофлавин-5'-фосфат, по-скъпи, но по-разтворима форма на рибофлавин.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс