Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E171 - Titanium dioxide / Титанов диоксид / ОЦВЕТИТЕЛ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E171 -  Titanium dioxide / Титанов диоксид / ОЦВЕТИТЕЛ

По описание е Бял на цвят, титанов диоксид се извлича от естествен минерален илменит (кръстен на Илмен планини в Русия), желязо-черен, тежък, метален оксид минерал, състоящ се от желязо и титаниев оксид.
Може да се намери под формата на таблетки и капсули, моцарела сирене, хрян и сметана сосове, лимон извара, паста за зъби и бяла боя, също в сладкиши, където често се използват за осигуряване на бариера между различни цветове.
Използва се за увеличаване на непрозрачност в някои сосове.
При храните се използва предимно заради избелващите функция на оцветителя.
Веществото е добър помощник в защитата от вредните слънчеви лъчи и предпазва от рак на кожата


До скоро се е смятало че е безвреден,но нови изследвания сочат, че наночастиците оказват силно механично действие върху живите клетки и разрушават естествената им структура
Поради тази причина трябва стриктно да се следи колко % се съдържа в храните и да не се прекалява с приема на храни , които имат в състава си Е171.
Препоръчително е да не се употребява от деца.

Забранен в Германия.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс