Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E162 - Beetroot Red, Betanin / Бетанин / ОЦВЕТИТЕЛ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E162 - Beetroot Red, Betanin /  Бетанин /  ОЦВЕТИТЕЛ

Описание:
лилав цвят, получен от цвекло;
Придава червен цвят на третираните храни.
Широко използван е,но цвета е нетраен
Приготвя се от червено цвекло.
Използва се при
Колбаси, кисело мляко, за цветни напитки,  млечни продукти, тестени изделия, пълнежи, колбаси, кренвирши, пастети, варени колбаси, пушени колбаси, сушени продукти и други.
Производителите на млека го ползват за оцветяване на някой техни продукти.
Определя се като паста, течност или прах с оттенъци на червеното, вариращи от яркочервено до наситено тъмночервено.
Може дори да се каже че е полезен в някаква степен,заради източника на Бетанин, които увеличава здравината на капилярите, възпрепятства съдовите спазми, нормализира артериалното налягане.

Освен това, той влияе благоприятно на кръвта, намалява риска от инфаркт, характеризира се с антиканцерогенни и антирадиационни свойства, спира образуването на злокачествени тумори и е средство за профилактика срещу онкологични заболявания.
Няма данни за изследвания,които сочат че носи вреди,но все пак трябва да се знае че това е оцветител и не се понася добре от деца.

 

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс