Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E1510 Ethanol / Етанол / | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E1510 Ethanol /Етанол/

 

Етилов алкохол или етанол - е течност, която се използва не само в промишленото производство на определени храни.

 Обикновено, хранително-вкусовата промишленост, добавя веществото в храните като консервант.

Химичната формула, от които се изразява, както следва: - С2Н5ОН, е получен от ферментацията на растителен материал, който е богат на нишесте и инулин (корен на Ерусалимски артишок и цирконий).

В допълнение, суровината за производство на алкохол може да е без захар, съдържаща материали - захарно цвекло, меласа, захарна тръстика, стъбла и отпадъци винопроизводството.
На външен вид E1510  е безцветна, запалима и летлива течност, която се отличава с точките на замръзване и  кипене на -117°C  и 78,5°C.

Известно е, че етиловият алкохол е хигроскопичен, така че може да се смесва с вода в в различни съотношения.
 E1510 Етиловият алкохол обикновено се използва като основно за суровини в ликьорите и виното.

Този елемент е необходим компонент, който съдържа алкохол (водка, вино, сладки и горчиви ликьори, бира и много други).

В естествената си форма присъства в серията от напитки, които са на базата на ферментация, но не са алкохоли - квас, безалкохолна бира и кисело мляко.

При производството на храни се използва като органичен разтворител.

Може да участва в производството на хляб и сладкарски изделия, където основната му роля се счита за функция на консервант.

Етиловият  алкохол е използван в получаването на необходимите изходни химикали, като например оцетна киселина, хлороформ, диетилов етер, и други подобни.

В производството на боя той активно се използва като разтворител: етилов алкохол и е част от почистващите средства и перилни препарати за почистване на басейни и стъкла, антифриз и течност за чистачки.
Е1510 действа като антисептик и дезинфекциращо вещество.

По този начин често се използва за обработка и дезинфекция в хирургичната област – инструментите и ръцете на хирурга.

Популярно е използването на алкохол като компонент за производството на настойки и екстракти от растителни суровини, и разтворител за различни лекарства.

Въпреки това, злоупотребата с алкохол може постепенно да причини алкохолизъм.
Наблюдава се окисление в черния дроб с образуването на етанол от оцетен алдехид, последвано от окисление до оцетна киселина, което води до унищожаване на органа.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс