Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E1201 Polyvinylpyrrolidone / Поливинилпиролидон / | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E1201  Polyvinylpyrrolidone /Поливинилпиролидон/

Хранителна добавка E1201 Поливинилпиролидон се отнася към групата на вещества, които са в състояние да действат в производствените процеси в хранително-вкусовата промишленост като сгъстители, утаители, стабилизатор, и освен това като диспергиращи агенти.Добавка E1201 е абсолютно безопасна за човешкото тяло, така че химическото съединение е одобрено за използване в повечето страни в света.

На външен вид хранителна добавка E1201 Поливинилпиролидон - това е  прахообразното съединение, което се отличава със бял или жълтеникав цвят.

Поливинилпиролидон се различава с хигроскопичност за неговата химична структура.
Отнася се до синтетични полимери.

Това означава, че добавката не е сред естествено срещащи се съединения.

Благодарение на своите отличителни химични свойства на хранителна добавка, E1201 е достатъчно смесим с алкохоли, разтвори на водна основа и хлороформ.

Въпреки това, добавката е несъвместима с естери.

Може да се открие в алкохолни напитки, като например вино или бира, като Е1201 е в състояние да се свързва полифенолни съединения, съдържащи се в алкохол с други фенолни вещества от растителен произход, съставки на напитката.

Често хранителна добавка Поливинилпиролидон, участваща в производството на фармакологията  по време на производството на биологично активни и хранителни добавки.

Хранително-вкусовата промишленост прилага E1201 като подсладител.

Въпреки това, най-активно е използван в производството на вино.

В пивоварната хранителната Поливинилпиролидон е използван в стабилизирането на пяната в  напитката.

Във фармакологичното производство добавка 1201 се ползва като част от редица основни лекарствени съединения.
Заслужава да се отбележи, че Е1201 намира приложение в козметичната индустрия за производство на пасти за зъби и шампоани, душ гелове и други козметични продукти.
Хранителна добавка
E1201 е безопасна.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс