Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E635 Disodium 5- ribonucleotide /Динатриев 5-рибонуклеотид/ Овкусител | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E635 Disodium 5- ribonucleotide /Динатриев 5-рибонуклеотид/ Овкусител

Натриев  нуклеотид или натриев 5'-рибонуклеотид  е добавка, която се използва не само като модификатор, т.е. активен агент, способен да променя характеристиките на вкуса на храната, но и също като заместител на сол.
Структурата, съставът и свойствата му предизвикват отличителни характеристики. Обикновено, веществот е кристален прах  и има цвят от безцветен до чисто бяло, няма отличителен мирис, но има ясно изразен специфичен вкус.

Химичното съединение е в състояние напълно да  се разтваря във вода, докато постепенно губи това качество в етанол и напълно се губи в присъствието на етер.

В промишлен процес се изготвя чрез ферментация на глюкоза.

Междувременно, в природата веществото често се среща в живи организми - в някои гъбични видове и тъканите  на някои морски риби.

Добавката има свое отделно приложение.

 При изгубените вкус и аромат по време на топлинната обработка, E635 се прилага и продуктите стават с хармоничен и нежен вкус и аромат.

Най-често  се употребява в месните продукти - някои видове колбаси, кренвирши, пастети и консерви.

Добавя се и в готови супи, бульони,  юфка и макаронени изделия, както и някои видове сладкарски изделия.
При прекомерна употреба може да предизвика стомашно-чревни разстройства.

Редовната консумация на веществото в организма  води до влошаване на общото състояние на хората, които страдат от хронични заболявания, като астма, ревматизъм или подагра.

 Не се препоръчва употреба от  деца, бременни жени и кърмещи майки.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс