Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E633 Calcium inosinate /Калциев инозинат/ Овкусител | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E633 Calcium inosinate /Калциев инозинат/ Овкусител

 E633 Калциев инозинат се използва в производството на хранителни  продукти.

Този модификатор и овкусител може да бъде известен и с други имена: например калциев нуклеотид , калциев рибонуклеотидна, калциева сол на инозинатна киселина или калциев инозинат.

На външен вид Е633 представлява безцветни или бели кристали, но често може да бъде кристален прах, който се характеризира с белезникав или чисто бял цвят.

Това химично съединение няма миризма, но има доста специфичен вкус.

Добавката е напълно  разтворима във вода, но в етанол има умерена разтворимост, а в етер  губи това си качество.

В природата се намира в животински тъкани, риби, които живеят в морската вода, както и някои видове гъби.

Получава се изкуствено чрез ферментацията на глюкоза.
В хранително-вкусовата промишленост тази добавка се среща изключително рядко, понякога в състава на храна в заведения за бързо хранене (супи, юфка и бульон), полуготови продукти (риба, месо и зеленчуци), консервирани храни, закуски.


За E633  има редица противопоказания.

Така че, за да се избегне увреждане от  E633 за здравето, не трябва да се консумират храни  при  хора, които страдат от астма, алергии, ревматизъм и подагра.

 Прекомерната употреба на това вещество в организма е в състояние да предизвика сериозни разстройства на стомаха и червата.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс