Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E 151 - Брилянтно черно BN / Brilliant Black BN / черно/ оцветител | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E 151 - Брилянтно черно BN / Brilliant Black BN / черно/ оцветител

Изкуствен оцветител.
Описва се като гранули или прах.
Използва се и в комбинация с други оцветители от рода на Е101,Е129,Е122 и други.

Употребява се в полуготови супи, консервирани плодове,  алкохолни напитки, макаронени изделия, подправки, сосове, рибни и морски продукти, полуфабрикати, ароматизирани млечни продукти, горчица и в сладкарството.


E151 Брилянтно черно BN гранули не е чисто черна сянка, особено когато се разрежда.
Тя е по-скоро лилав цвят.
За да го превърне в "черно", вие ще трябва да добавите или E102 тартразин гранули или E110 Sunset Yellow гранули.


Забранен за ползване в
:
Норвегия, Канада, Австрия, Швейцария, Япония, Белгия, Финландия, Швеция, САЩ, Дания, Франция, Норвегия, Германия, Австралия.

Не се препоръчва за употреба от деца!
В по-големи количества може да предизвика астма ,уртикария и различни алергични реакции.


Брилянтно черно BN (E 151) е бис-азо оцветител, разрешен като добавка към храни в ЕС, което е било оценено от Обединения експертен ФАО / СЗО по хранителните добавки (JECFA) през 1975 г., 1978 г. и 1981 г., както и от Научният комитет по храните (SCF) през 1984 г. СЕКХД и СКФ комисии са установени различни допустими дневни дози (ДДД) на 1 и 5 мг / кг телесно тегло / ден, съответно.
Дългосрочни проучвания за канцерогенност върху Брилянтно черно BN бяха повторно оценени от експертна група.
Няколко проучвания дългосрочни канцерогенност при плъхове и мишки, при нива на дозата до 500-1300 мг / кг телесно тегло / дневно, не са показали данни за канцерогенност. Въз основа на същия набор от данни за дългосрочна токсичност / канцерогенност, по-ранни оценки на SCF, JECFA, TemaNord и Bibra също заключават, че няма доказателства за канцерогенност на Брилянтно черно BN.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс