Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E625 Magnesium diglutamate /Магнезиев диглутамат/ Овкусител | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E625 Magnesium diglutamate /Магнезиев диглутамат/ Овкусител

Е625 има възможността да променя и дори подобрява вкуса на много хранителни стоки.

Това химично съединение е използвано не само като овкусител, но и като заместител на солта.

В момента има и други имена за тази добавка  магнезиев глутамат, магнезиев аминопентадиоат-2, глутамат, и магнезиев ди-L-глутамат.

По външен вид хранителна добавка е с кристална структура или кристален прах, бял цвят.

Не се характеризира с определена миризма, но има един особен вкус.

Получава се чрез  микробиологичен синтез.

Съединението е лесно разтворимо във водни разтвори, а не съвсем в етанол.
Може да се срещне в някои видове консервирани продукти (консерви риба и месо, пастет и юфка и супи, които не изискват дълго готвене).

Със своите свойства, Е625 е  широко използван в областта на фармацевтиката, в комплексното лечение на някои заболявания, свързани с нервни и психически разстройства.

От употребата на Е625 има определена опасност за кърмещите майки и организма на детето, и следователно е забранено добавянето на това опасно вещество при производството на детски храни.
Основните симптоми на излишък от магнезиев глутамат в човешкото тяло са стомашно неразположение, гадене, замъглено зрение, слабост, летаргия, изпотяване, сърцебиене, главоболие спонтанни и изтръпване в тилната област, врата и гърба.

За да се избегнат отрицателните последици се препоръчва да не се превишава максималната дневна доза от консумацията на добавката - 120 мг вещество на кг на човек.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс