Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E623 Calcium diglutamate /Калциев диглутамат/ Овкусител | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E623 Calcium diglutamate /Калциев диглутамат/ Овкусител

Основни свойства и отличителни черти на овкусител E623 - има способността да преобрази вкуса и аромата на качеството на храните.


В света добавката е известна под други, макар и не толкова често, колкото първите имена - L-глутамат, калциев глутамат, калциев диглутамат, калциев 2-аминопентадиоат калций, монокалциев ди-L-глутамат.

Забележително е, че овкусител E623 Калциев диглутамат може да се използва като добър заместител на сол.

Структурата и появата на овкусител E623 Калциев диглутамат е чисто бяло кристално вещество, като прах или кристали без мирис, но с отличителен вкус.

Разтваря се лошо във вода, а в алкохоли и етери е неактивно съединение.

Получава се чрез микробен синтез.

Както е известно, тази хранителна добавка има способността да увеличи чувствителността на вкусовите рецептори, които са разположени върху езика, като по този начин се разширява човешкия вкус.

Поради това свойство, той се използва като ефективен овкусител.

В областта на индустриалното производство на храни E623 се добавя по време на производството на готови супи, голям брой хранителни продукти, полусухи ястия, закуски и други храни, заведения за бързо хранене.

Добавката е често срещана в състава на някои видове и подправки, които са предназначени за търговия на дребно, въпреки че обикновено се използва за тази цел по-често натриев глутамат.

Друго приложение на това химично съединение е във фармакологията.

По този начин, калциев глутамат намира широко приложение при лечението на някои видове нервни и психични заболявания и други разстройства на нервната система.

Внимателно трябва да се подходи към приемането на добавка Е623 от категорията хора, които са податливи на алергии и заболявания на стомашно-чревния тракт.

 Препоръчва се да не се надвишава максималната дневна доза консумация на вещества в храните.

Тази цифра е 120 милиграма калциев  диглутамат на килограм телесно тегло.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс