Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E621 Mono Sodium Glutamate (MSG) /Мононатриев глутамат/ Овкусител | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E621 Mono Sodium Glutamate (MSG)  /Мононатриев глутамат/ Овкусител

Тази добавка е широко използвана не само като ефективно вещество за усилване на вкус, но също и заместител на сол.

По външен вид на хранителна добавка е кристално вещество (прах или, в действителност, кристали) в снежнобял цвят, има специфичен кисел вкус.

Физичните свойства определят отлична разтворимост във водна среда, при което етанолът се наблюдава в средна степен на разтваряне, в присъствието на естери и този процес не е възможно.

Трябва да се отбележи, че Е621 може да бъде и естествена (природна), и синтетичен (изкуствена) произход.

Получава се чрез  микробен синтез.

Отличителна черта на глутамат разтвор (глутамат) е способността му да се увеличи значително чувствителността на рецептора на езика и по този начин да се подобри вкуса на човек.

 Поради това свойство се използва активно в индустриалното производство на храните.

Може да се намери в състава на консерви, концентрати, готови ястия , които са предназначени за бързо и лесно готвене, както и риба и месо, баници, чипс, сосове, бисквити, майонеза, кетчуп и множество други готови продукти, които е предвидено използването на сол.


Използването на тази добавка е забранено в производството на храни за деца.
За чувствителни хора или при използването на високи дози от хранителна добавка да се докаже, че има вид синдром "китайски ресторант".

Неговите основни симптоми включват обща слабост на човека, сърцебиене, както и кратка загуба на чувствителност в гърба и главата.

Освен това, може да доведе до изтъняване на ретината и дори загуба на зрението, която е била създадена в резултат на изследвания върху плъхове.

Така, съгласно хигиенни стандарти за човешки разрешено максимално допустимо дневен прием на мононатриев глутамат не е по-висока от 120 мг.

Между другото, според някои съобщения от чуждестранни източници след серия от тестове е установено, че продължителната употреба на E621 е в състояние дори да се прояви в развитието на сериозни заболявания - болестта на Алцхаймер, аутизъм, диабет, хиперактивно разстройство и мигрена.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс