Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E577 Potassium gluconate /Калиев глюконат/ Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E577 Potassium gluconate /Калиев глюконат/ Минерална сол и емулгатор

Калиев глюконат е нищо друго освен бял кристален прах или гранули, които се получават чрез подлагане на глюконова киселина или алкални химикали.

По отношение на структурата и свойствата на емулгатор, E577 принадлежи към категорията на съединения, които се срещат в естествената им среда, т.е. в дивата природа.

Калиев глюконат се съдържа в състава на глюконова киселина, която на свой ред се счита за важно вещество, което участва в метаболизма на въглехидратите и  се среща в клетките на живи организми, включително хора.

Където изходният материал за производство на храна емулгатор E577 Калиев глюконат или глюконова киселина присъства в началната част на това важно съединение за човешкото тяло като глюкоза.

Сред най-известните и общоприетите наименования са следните – пентаоксихексаноат калий, калиева сол на D-глюконова киселина, и калиев глюконат.

Отличителните свойства - може да се разграничи способността за разтваряне на съединението в разтвори на водна основа, докато обратното не се смесва с алкохоли.

 В хранителната промишленост калиев глюконат е намерил приложение като комплексен агент.

Това означава, че калиев глюконат действа като посредник между готовите хранителни продукти и излишъка на мед и желязо и други тежки метали.
Трябва да се отбележи, че добавянето на Е577 е не само безопасно, но съществува ясна полза от него за човешкото тяло.

Калиев глюконат, изготвен като биологично активна добавка, която подобрява сърдечно-съдовата система на човека.

 Освен това, всеки знае предимствата на калиеви съединения в скелетната мускулатура и човешки тъкани.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс