Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E576 Sodium gluconate /Натриев глюконат/ Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E576 Sodium gluconate /Натриев глюконат/ Минерална сол и емулгатор

В хранителната промишленост отличителните качества на емулгатор E576 натриев глюконат се използва като овкусител, също и функционира като комплексираща или шейпър.


Що се отнася до овкусители, тези съединения действат чрез специален механизъм за вкусовите рецептори, разположени върху езика, което прави вкуса на продукта, по-интензивен.

В различни промишлени области се използват алкални почистващи препарати, които често включват емулгатор E576 натриев глюконат и глюконова киселина.
Използва се като препарат за повторно почистване на стъклени бутилки за алкохолни и безалкохолни напитки.

 Освен това се използва за почистване на мембраните в млечната промишленост, както и агентът от котлен камък в пивоварната промишленост.

 Често детергенти, базирани на емулгатор E576 натриев глюконат се използва за почистване на различни повърхности и съдове в областта на химическата промишленост.
Е576 се използва в металургията и в нефтопреработката и петролната индустрия.

 Увреждане може да се направи с редовната употреба на храни, съдържащи добавката в големи количества.

 При отравяне с емулгатор E576, лицето  чувства силно главоболие, алергична реакция се проявява като зачервяване на кожата.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс