Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E559 Aluminium silicate - Kaolin /Алуминиев силикат - Каолин/ Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E559 Aluminium silicate - Kaolin /Алуминиев силикат - Каолин/ Минерална сол и емулгатор

Основните цел и свойства на емулгатор E559 алуминосиликат (каолин) е способността му да действа като активен агент, анти спичане на насипни храни.

Често тази хранителна добавка може да се използва като разделител и утаител.

По външен вид е фин прах, който цвят може да варира от бяло до жълтеникаво, а понякога дори и сивкаво. Веществото не няма характерен мирис.

Естествени източници на E559 са различни минерали, които съставляват половината от общата маса на земната кора. Това са глинести минерали, фелдшпат (ортоклаз, Комплексна и Анортит) и слюда (мусковит и нефелин).

Получава се с помощта на естествен силикат хидрат, със задължителното му пречистване от повечето замърсявания, елуиране и сушене.

Като цяло свойствата на емулгатор E559 алумосиликат (каолин), свързани с хранителната промишленост, е като добавката е широко използвана при производството на мляко на прах (10 г / кг) и сух крем (1000 мг / кг).

 Освен това, E559 често се добавя към праха в сухите продукти, включително пудра захар, подправки, сол и заместители на солта в количества до 10 г / кг.

E559 алуминосиликат (каолин), може да бъде добавен към аналозите на сирене, продукти плътно опаковани във фолио, в количество до 30 г / кг.

 В хранителните продукти под формата на таблетки, захарни изделия (с изключение на шоколад) .

Комбинира се и с други силикати.

Други приложения на емулгатор E559  (каолин) е в медицината и парфюмерията.

 Той е част от мазила и се използва под името на бяла глина.

Може да се използва като добавка в храна за животни, витамини.
Допустима дневна доза на добавката не е ограничена поради липсата на възможни вреди храна емулгатор E559 алуминосиликат (каолин) за здравето на човека.

 

 

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс