Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E558 Bentonite /Бентонит/ Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E558 Bentonite /Бентонит/ Минерална сол и емулгатор
E558 Бентонит е неорганично вещество, с отличителен вулканичен произход и е член на различни глинести минерали, които са от група избелващи.

Може да се намери в природата в следните минерали- сапонит, монтморилонит, нонтронит, байделит и хекторит.

За промишлена употреба- суровината е от земята, изсушава се и се пречиства от примеси.

Резултатът представлява гранулат или прах в сиво-кафяв цвят, който е лишен от вкус и мирис.

Бентонита притежава висока степен на абсорбция на вода - при контакт с нея се увеличава обема на няколко пъти, като по този начин образува вискозна желеобразна течност.

В хранително-вкусовата промишленост се използва като активен агент, който предотвратява слепването и спичането на хранителните оцветители.

Освен това често се добавя към безалкохолни напитки до тяхното по-добро избистряне.

Често се използва в други промишлени отрасли: металургия, нефтопродукти, селскостопанска и строителна индустрия.

В медицински приложения се използва като пълнител за лекарства за невралгия, алергии, псориазис, краста, и артрит, както и ефективен антидот за отравяне от соли на тежки метали.

Много често, E558 може да се намери в състава на някои кремове, по-специално предназначени за предотвратяване на изгаряния от слънцето.

Също така се прилага за производството на хартия, керамика, бои, лакове, почистващи препарати за третиране на отпадъчни води, както и котешка тоалетна.

Препоръчва се да не се злоупотребява с хранителни продукти, с  E558 в състава от хора с хронични заболявания на храносмилателния тракт.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс