Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E556 Calcium aluminium silicate /Калциев алумосиликат/ Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E556 Calcium aluminium silicate /Калциев алумосиликат/ Минерална сол и емулгатор

Е556 Калциев алуминосиликат известен е известен с това, че е емулгатор и активен агент, който се характеризира като сепаратор, адсорбент и веществото, което преотвратява спичането на гранулирана храна.

На външен вид е свободно сипещ се прах, който се характеризира с бял цвят, без вкус и мирис.
Този материал
заедно с подобните вещества (силикати) е около 50% от масата на земната кора.
Естествен източник на E556 калциев алуминосиликат са минералите фелдшпати (Анортит и ортоклаз), глинести минерали и слюда (мусковит и нефелин).

Както е известно, за да се получи добавка, направена от този синтез, например чрез нагряване на силициеви оксиди и алуминиеви оксиди на съответните метали.

 И в крайния продукт е доста допустимо съдържание на примес на съответните оксиди.

Отличителните качества на E556 калций алумосиликат на използвания в хранително-вкусовата промишленост в производството на захар, декстроза на прах, сухи прахообразни продукти.
Освен това,
добавката може да присъства в състава на определени видове сирена и млечни продукти, подправки, сол и нейните заместители.

В други области на приложението му  е промишленото производство на стъкло, керамика и цимент.

Освен това, веществото може да се използва като абсорбент в процеса на пречистване, сушене и отделяне на газ.

За да се избегнат евентуални увреждания от  E556 калций алумосиликат, експертите  съветват да прочетете внимателно състава на хранителните продукти и да се откажете от използването

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс