Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E554 Sodium aluminium silicate/Натриев алумосиликат/ Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E554 Sodium aluminium silicate/Натриев алумосиликат/ Минерална сол и емулгатор
Структурата, както и отличителните качества на емулгатор E554 натриев алуминиев силикат дават възможност да използваме това като отлична добавка антикомковател, адсорбционен агент, разделител и носител.

Отговаря на различни имена.

По-специално, натриев и алуминиев силикат, зеолит, натриев силикоалуминат, алуминиев натриев силикат, натриев алуминосиликат и натриев силикоалуминат, но най-често все още е натриев алумосиликат.

Добавката се характеризира със свободна форма на фин прах,в бял цвят и няма специфичен вкус и мирис.

Физични свойства на E554 -средно разтворимост на веществото в силни киселини и основи.

В етанол и вода не се разтваря, а в присъствието на флуороводородна киселина започва да се разлага.

В естествени условия, натриев алуминосиликат може да присъства в състава на минерали като фелдшпати (ортоклаз, Анортит) слюда (мусковитови и нефелин) и глинести минерали.

В хранително-вкусовата промишленост, натриев алуминиев силикат не е позволен да се използва в храни като мляко и сметана, както и продукти, съдържащи в състава си на какао.

В допълнение, една често се среща в състава на  сол и захар (и техните аналози заместващи), подобрители на печене и някои подправки.

Известно е, че натриеви алумосиликат участва в производството на сирене и сиренови продукти, хранителни продукти, които са опаковани във фолио и храни под формата на таблетки.

Максималната доза от веществото за един здрав човек не е установена все още, но лекарите не съветват да се консумират  храните, в които има E554. По тяхно мнение, Вероятната вреда може да се прояви в усложнения в черния дроб и бъбреците, както и допълнителното натоварване на панкреаса.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс