Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E142 - Зелен S (Green S) –Зелено / ОЦВЕТИТЕЛ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E142 - Зелен S (Green S) –Зелено / ОЦВЕТИТЕЛ

Зелен синтетичен каменовъглен катран боя,може да бъде  намерен в десерти, сос гранули, сладолед, сос от джоджен, сладки, пакети с галета, торта миксове и консервирани грах,бои за яйца (великденски),кайми от риба,топени сирена и други.

Използва се за придаване на зелен цвят на продуктите.
Извлича се от въглищен катран,описва се като прах или гранули с тъмно зелен цвят.
Разтваря се във всякакви течности,жез масла.
Устойчив на температури до 150 градуса.

В момента е в ход в приемливи нива на прием изследвания, но е известно, че причинява хиперактивност, астма, уртикария, и безсъние.
Не се препоръчва за консумация от деца.
Забранен в Канада, Финландия, Япония, Норвегия, Швеция и САЩ.
В умерени количества не е вреден,но във високи стойности може да причини астма,алергични реакции и дори ракови заболявания.

Наличните данни за абсорбцията, разпределението, метаболизма и екскрецията на Green S, показват, че Green S се абсорбират слабо и главно се изхвърля непроменен в изпражненията.


Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс