Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E553a Magnesium silicates /Магнезиеви силикати/ Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E553a  Magnesium silicates /Магнезиеви силикати/ Минерална сол и емулгатор

Емулгатор E553a силикат и магнезиев трисиликат може да има и  по-рядко срещани имена - магнезиеви соли на силициеви киселини, магнезиев метасиликат, магнезиев силикат и магнезиев трисиликат.

По свойствата се отнася не само до изолирана група вещества с емулгиращи свойства.
По външен вид магнезиеви силикати се различават по форма на фин прах или пластинчати кристали, които в бял цвят, без цвят и мирис.

Добавката не се разтваря във вода и етанол.

В природата се среща в минерали като клиноенстатит, протоенстатит, талк (талк) и енстатит.

E553a се получава, като от кристализация на желания състав, който се нагрява до температура в 1000-1100° C.

Освен това, има и друг метод - синтероване на смеси на стехиометрични количества от оксиди на силиций и магнезий, и се счита за напълно приемлива за това калциниране на магнезий хидроксиликати.

Хранително-вкусовата промишленост активно използва характерните свойства на емулгатор E553a в производството на сухи сметана и мляко, захар, декстроза на прах.
Освен това, E553a може да се добавя в продукти, които са опаковани във фолио и подправки, твърди продукти, кашкавал, сухи, течливи и прахообразни продукти и заместители на солта.

Магнезиеви силикати могат да бъдат намерени в състава на хранителните добавки, продукти, които са на разположение под формата на таблетки и сладкишите, поръсени с пудра захар.

Освен в храната има приложение и в производството на козметични продукти.

Използван е в производството на пудра, руж и ронлива сенки.

 В областта на медицината магнезиеви силикати се използват като прахове.
В хранително-вкусовата промишленост, има специфични технологични ограничения за прилагането на този материал - по-малко от 10-30 грама на килограм от крайния продукт.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс