Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E530 Magnesium oxide /Магнезиев оксид/ Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E530 Magnesium oxide /Магнезиев оксид/ Минерална сол и емулгатор

Магнезиев оксид е не само хранителна добавка.

Органичното съединение е химично вещество, което не е разтворимо във водна среда.
Освен бял кристален прах, той се отнася към съединения, които могат да се различават по своята изключителна способност.

Отличителните свойства може да включват възможността да бъде взривно вещество или запалим реагент.

Чрез своята структура и химически параметри E530 магнезиев оксид се отнася до група от природни съединения, т.е. вещества, които могат да бъдат намерени в естествената им среда или диви животни.

Магнезиев оксид възниква като минерал, наричан Периклаз, който в буквален превод от старогръцката περίκλασις означава "огъване, разбивка."

Забележително е, че E530 в който е приложен при разнообразни и неочаквани места.
Например, малко хора знаят, че пудрата, която се използва в гимнастика - не е нищо друго освен храна емулгатор E530 магнезиев оксид.

Уникална възможност за свойството на E530 магнезиев оксид  да абсорбира вода помага за предотвратяване на спортни травми, свързани с риска от неуспех на гимнастиката.

В химическата промишленост се получава чрез топлинен удар или горене от естествени минерали магнезит и доломит.

Той се използва като огнеупорен материал в процеса на пречистване на суров петрол и петролни продукти в производството на цимент и каучук.

В областта на медицината се използва , като помага при някои заболявания на стомашно-чревния тракт (повишена киселинност).

В хранителната промишленост E530 се използва обикновено като съединение, което инхибира спичане или образуване на бучки в крайния продукт.

Най-често е използван в производството на прахообразно мляко или сметана и захарни изделия, и бонбони, базирани на какао на прах или какаово масло.
Щети от Магнезиев оксид а може да възникне само при неспазване на установените правила за безопасност при работа с потенциално опасния химикал.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс