Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E528 Magnesium hydroxide /Магнезиев хидроксид/Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E528 Magnesium hydroxide /Магнезиев хидроксид/Минерална сол и емулгатор

По структура и свойства на E528 магнезиев хидроксид е вещество, принадлежащо към групата на неорганичните магнезиеви съединения.

Органичното активно съединение магнезиев хидроксид достатъчно лошо взаимодейства с разтвори на водна основа, така че този тип химични основи се смята за неразтворим.

На външен вид E528 магнезиев хидроксид е в кристалното състояние на агрегация.

Не се различава по цвят или мирис.

С повишаване на температурата, външен вид, и свойствата емулгатор E528 магнезиев хидроксид претърпяват значителни промени.

Например, при температура от 350 °С се разделя на двеотделни и независими съединения - вода и магнезиев оксид.

Тъй като  E528 магнезиев хидроксид е достатъчно слабо разтворим във вода, това отличително свойство на материала възпрепятства широкото използване на съединения в хранително-вкусовата промишленост.
Може да се срещне в състава на тези храни:

     -какао на прах, какаово масло, и по-голямата част от хранителните продукти, направени с какао като съставки;
     -кисело-млечни продукти, сирена обикновено;
     -консервирани зеленчуци или плодове;
     -ферментирали и мариновани зеленчуци;
     -консервирани храни.

Експертите предупреждават срещу злоупотребата и неконтролираното потребление на храни, съдържащи храни емулгатор E528 Магнезиев хидроксид.
Тъй като високото съдържание на магнезиев хидроксид в човешкото тяло може да се получи нежелани ефекти, които могат да бъдат изразени в развитието на някои сериозни заболявания на стомашно-чревния тракт.
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс