Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E524 Sodium hydroxide /Натриев хидроксид/ Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E524 Sodium hydroxide /Натриев хидроксид/ Минерална сол и емулгатор


По структура и свойства емулгатор E524 натриев хидроксид принадлежи към групата на алкалите.

 Към официалното име има редица елементи, които се намират не само в специализираната литература, но и по опаковките за храни.

Натриев хидроксид често се споменава като сода каустик или сода.

Органично съединение, което определя свойствата на E524 Натриев хидроксид -една от най-честите основи.

Заслужава да се отбележи, емулгатор E524 натриев хидроксид се отнася до изключително популярна и широко използвана добавка.

Според международни организации ежегодно в световната химическа промишленост произвежда около 57 млн. тона на сода каустик, която се използва в много индустрии, както и в хранително-вкусовата и химическата промишленост.

Структурата и вид на E524 Натриев хидроксид - вещество в твърдо състояние.
Трябва да се отбележи, че E524 натриев хидроксид при контакт с въздуха бързо променя своето агрегатно състояние.

 Най-често храна емулгатор E524 натриев хидроксид се използва като регулатор на киселинността по време на производството ферментирала млечна храна, например сладолед, масло, маргарин.

Също така се намира в състава на сладкарски и хлебни изделия.

Трябва да се отбележи, че името и статута на алкалната добавки директно посочва възможните вреди на E524 Натриев хидроксид за човешкото тяло.

Работата е там, че всеки алкален препарат при контакт с кожата или лигавиците на човешкото тяло предизвиква силно изразена вреда.

E524 Натриев хидроксид не е изключение, така че когато се работи  в химическата промишленост,се ползват специализирани костюми с висок фактор на защита.

Може да се изразява в появата на тежки химически изгаряния на кожния участък, където не е имало контакт с химикала.


Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс