Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E511 Magnesium chloride /Магнезиум хлорид/ Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E511 Magnesium chloride /Магнезиум хлорид/ Минерална сол и емулгатор

Свойствата на Е511 Магнезиев хлорид позволяват съществени параметри и са свързани с бинарни добавки на неорганични съединения, които са синтез от магнезиева сол на солна киселина и магнезий с хлор.

Според структурата, и благодарение на своите отличителни качества на храните емулгатор E511 магнезиевия хлорид се отнасят към категорията на природни съединения, които се срещат в естествената им среда под формата на минерали Бишофит.

На външен вид, както магнезиевият хлорид представлява безцветни кристали, които се топят при температура 713°
C.

В химическата промишленост за синтез на органичнo активно съединение на магнезиев хлорид се използва Бишовит или минерал, който се нарича воден разтвор на магнезиев хлорид.

Активно се използва в различни промишлени области. Освен това, минералът е много важен за лекарства, които помагат при лечението на някои болести на опорно-двигателния апарат.

Използването на хранителен емулгатор E511 магнезиевия хлорид се използва широко практически от японците, които използват добавки като основна съставка в концентрирана солена напитка "Nigar", което буквално означава "горчив сок."

В солената вода съставът е магнезиев хлорид, както и други полезни съединения с естествен произход.

Магнезиев хлорид действа като хранителна добавка, която заменя готварска сол.

E511 може да наподобява кристално вещество, гранули, бучки или безцветни зрънца и миришат различно, реагира добре с вода и алкохол.

Температурата на разпадане достига 713°C.

Най-често, емулгатор E511 може да се намери в състава на следните видове хранителни продукти:

    
- консервирани зеленчуци обикновено краставици, домати и чушки;
    
- консервирани плодове в допълнение;
    
-мая, бакпулвер;
    
-сладкарски сгъстители;
    
-млечни продукти и сирена (тофу);
    
-напитки;
    
-адаптирано мляко.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс