Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E509 Calcium chloride /Калциев хлорид/ Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E509 Calcium chloride /Калциев хлорид/ Минерална сол и емулгатор

Полезните свойства на емулгатор E509 калциев хлорид до голяма степен надхвърля вероятността от увреждане на добавката за човешкото тяло.

Ето защо, след добавянето на множество изследвания получи статут на безопасна и официално разрешена за използване в хранително-вкусовата промишленост в производството на храни.

Към емулгиращи способността за производство на хранителни продукти са особено важни свойствата, които позволяват да го използваме като отличен стабилизатор и регулатор на киселинността в готовия продукт.

Тази добавка е известна с други имена: калциева солна киселина, калциев хлорид, калциева сол на солна киселина и калциев хлорид.

Външно изглежда като безцветно кристално вещество с високи хигроскопични свойства.

Безводен калциев хлорид - бързо се разпространява на бели бучки или порьозна маса.
Дихидратен материал е описан като доста солиден и лесно разтворими фрагменти или зърна.

Точка на топене E509 счита 772°
C, и завира калциев хлорид само при 1960° C.

Има добра разтворимост във вода и етанол.

Тези отличителни характеристики на емулгатор E509 калциев хлорид, поради спецификата на суровини за производството му е страничен продукт от производството на сода.

Tехнически калциев хлорид често се образува чрез нагряване на белина.

В хранителната промишленост широко се използва в производството на сирене, кашкавал и извара.

Често веществото се добавя към консервирани зеленчуци (краставици, домати, царевица и зелен грах), както и продукти, плодове и ягодоплодни, за да предотврати омекване.

Това е добавка в млечни продукти, когато се използват за подобряване на коагулация на мляко в продуктите сирене на производствения процес.

Занимава се с производството на мляко на прах и кремове, кондензирано мляко, сухи зърнени култури и картофено пюре за бързо приготвяне.

 E509 често се използва в пивоварната, и се добавя по време на производството на мармалади.

Поради значителната полза на E509 е бил приложен в областта на фармацевтичните продукти - като част от лекарствата, използвани за кървене и да се елиминират симптомите на алергия.
Очевидните предимства на емулгатор E509 калциев хлорид, в случай на недостиг на калций - вещество, което е необходимо за нормално предаване на нервните импулси и мускулни контракции.

Положителен ефект на калциев хлорид върху работата на миокарда, подобрява формирането на костите и съсирването на кръвта.

Освен това, благодарение на тази добавка може дори да се предотврати развитието на възпалителни процеси и за подобряване на стабилността на човешкото тяло към инфекции.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс