Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E500 Sodium carbonate /Натриев карбонат/ Минерална сол и емулгатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E500 Sodium carbonate /Натриев карбонат/ Минерална сол и емулгатор

Емулгаторите в хранително-вкусовата промишленост се използват главно с цел оказване на еднородност на различни смеси от такива вещества, без непосредствено разслояване.

Обикновено имат изкуствен произход и съествува вредно влияние върху човешкото здраве.
Основните свойства емулгатор E500 натриев карбонат, който може да действа като регулатор на киселинността и стабилизатор, може да се каже, че предава същото качество като това на подобни вещества.

Тази добавка е известен с други имена, между които се появяват динатриев карбонат, натриев карбонат, натриева сол на въглена киселина, натриева сол на карбонова киселина и сода.

Външно E500 Натриев карбонат е безцветно кристално, но понякога може да се намери под формата на бял прах.

Физични свойства - характеризира се с относително висока точка на топене – 853 °C.
Силно разтворимо във вода, но не и в етанол.

Отличава се със способност за абсорбиране на въглероден диоксид от въздуха.

В естествена среда (природата) натриев карбонат може да бъде намерене в състава на подземните води с луга и в  лугата на солените езера.

Често срещано в пепелта на някои видове водорасли.

Обикновено добавката Е500 се използва като емулгатор и стабилизатор в преработката на месни продукти - варени, пушени-варени, пушени и печени продукти, съдържащи месо.

Категорията на такива храни са пушени и варени колбаси, сьомга, наденици, колбаси и месни рула.

Често може да се намери в състава на млякото на прах и какао, шоколад, бонбони, мус.
Като преобразяващ агент се използва в производството на всички видове сладкарски и хлебни изделия.

Що се отнася до не-вкусовата промишленост, отличителните качества емулгатор E500 натриев карбонат е от значение в процеса на стъкло, целулоза, алуминиев оксид, пигменти и в сапунената промишленост.


Основните симптоми на предозиране от натриев карбонат в организма са остри болки в стомаха, задух и дори загуба на съзнание.

E500 натриев карбонат има негативното въздействие върху черния дроб, и се изразява под формата на алергични реакции (обрив по ръцете и главата).

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс