Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E452 Polyphosphates /Полифосфати/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E452 Polyphosphates /Полифосфати/ Стабилизатор

E452 полифосфати, спадат към категорията на хранителни добавки, които не се използват само за образуването, но и запазване на структурата и последователността на готовите продукти.

Отличителните качества на E452 полифосфати позволяват да се използва, за да се свържат компонентите, които са признати за практически несмесващи.

Получаване – направен е синтетично, чрез нагряване на динатриев хидроген фосфат в излишък от 600 градуса по Целзий, последвано от бързо охлаждане на получената стопилка.

В резултат на готовия материал се получавапрозрачна стъклена пластинка или безцветен прах.

Съставът съдържа елементи като натриев, калиев, калциев и амониев фосфат.

Е452 е полимер -фосфорна киселина, и следователно може да се използва като емулгатор (емулгиращи соли), комплексообразуващ агент и влагозадържащ, директно стабилизатор.

В допълнение, той се използва като фиксатор за оцветяване на храни и дрожди.

Към днешна дата, използването на полифосфати в хранително-вкусовата промишленост е ограничена, въпреки че по-рано тази добавка се използва много по-широко.

Въпреки това, свойствата на стабилизатора E452 полифосфати забавя някои химични процеси, се признава и в търсенето.

Много често, добавката се използва в комбинация с други подобни фосфати и нитрати.

Тъй като E452 полифосфати може значително да подобри консистенцията на продукта, основно това се добавя при производството на консерви месо и риба, както и топено сирене.

В допълнение към месната индустрия, тази добавка може да се използва в производството на сухи млечни смеси на кондензирано мляко и сметана.

И полифосфати могат да се използват, ако е необходимо за подобряване на растежа на клетките на дрождите, както и допълнително средство за пектин.

В областта на нехранителните стоки най-широко използваната добавка е E452 като инхибиране на корозията, агенти за обезмасляване на влакната, за омекотяване на водата, и компонент в перилните препарати и др.
Фактът, че полимерите считат полифосфати фосфорна киселина, която, от своя страна, играе важна роля в живите клетки и биоенергетични процеси.

По този начин, според някои проучвания, полифосфати са в състояние да създадат голямо предлагане на фосфат за тялото.

Въпреки това, добавката действа като агент на ракообразуваща, както и повишаване на нивото на холестерола, и следователно може  вредите да надхвърлят потенциалните ползи.

 

 

 

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс