Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E494 Sorbitan mono-oleate /Сорбитан моноолеат/Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E494 Sorbitan mono-oleate /Сорбитан моноолеат/Стабилизатор

Отличителни характеристики и свойства на E494 Сорбитан моноолеат предполагат, че тази хранителна добавка се отнася към групата по подобна структура и параметри на материала под нмера 491-E496.

Органично активно съединение Сорбитан моноолеат, получена в лабораторията по химичен път.

Метод за производство и състава и свойствата E494 Сорбитан моноолеат показват, че химикалът се отнася до синтетични съединения.

В резултат на естерификация, при което сорбитол олеинова киселина се превръща в Сорбитан моноолеат и примеси под формата на сорбитол анхидриди, соли и свободни киселини.

 В допълнение към по-пълно и официално назначен за допълване на името, там е съкратеното име на стабилизатор E494 сорбитанмоноолеат, която е много по-често в състава на храните. Span 80 или стабилизатор E494 сорбитан моноолеат най-често се използва като стабилизиращо средство, сгъстител и придава форма.

Често, стабилизатор храна E494 сорбитан моноолеат се използва като свързващо вещество или вещество, което помага да се получи желаната консистенция и вискозитет на готови хранителни продукти.

 За такива цели, се използва стабилизатор E494 на хранително-вкусовата промишленост.


Заслужава да се отбележи, че медицинските специалисти определят специално проектирана дневна надбавка за ползване на стабилизатор E494.

Като се вземат предвид възможните рискове от вреда, експертите съветват стриктно да се спазват указанията и да не се превишава максималната допустима дневна норма на потребление на опасното съединение.

Ако се консумира ежедневно не повече от 25 мг / кг телесно тегло, означава, че нямада има последици за здравето.

В случай на предозиране, E494 има устойчиви алергични реакции, които обикновено са придружени от астматични пристъпи, или зачервяване на кожата.

При контакт с очите и лигавиците се появява дразнещо усещане.

Обикновено, стабилизатор храни E494 сорбитанмоноолеат се съдържа в следните групи храни:

     -концентрати от алкохолни и безалкохолни напитки;
     -изкуствени заместители на мляко или сметана;
     -самите плънка сладкиши и лакомства;
     -сосове, майонеза и различни сосове за салати;
     -сладкарски глазура и различни добавки, декорации за готови изделия; дъвка.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс