Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E493 Sorbitan monolaurate/Сорбитан монолаурат/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E493 Sorbitan monolaurate/Сорбитан монолаурат/ Стабилизатор

Отличителни химични параметри, както и свойствата на E493 Сорбитан монолаурат, характерен с присъствието на стабилизиращи способности.

E493 има и други имена като SPAN 20.

 Подобно на останалите членове на групата на хранителни добавки под номера 491-E496, E493 Сорбитан монолаурат позволява използването на съединението като вещество, което помага при образуването на желаната консистенция на храната.

Също така помага за допълнително съхранение на готови продукти, годни за консумация.
E493 Сорбитан монолаурат е в състояние да поддържа нивото на вискозитета, създадена за санитарно-епидемиологични услуги за различни видове храни.

Структурата  на  E493 Сорбитан монолаурат е химична сплав от няколко сорбитан естери и моно- и освен това дианхидрид и лауринова киселина.

Някои изследователи са свързани с наличието на вреда в E493 с биологично активни съединения, които са включени в химичния състав на веществото.

Сорбитан монолаурат е вискозно вещество или с восъчна консистенция, която се топи при температура от 25 ° С.

Стабилизатор E493 е практически неразтворим в студена вода и от друга страна напълно се смесва с разтвори на базата на алкохол.

Важно свойство е една чудесна възможност да се използват добавки в производствените процеси на хранително-вкусовата промишленост.

Способен е да действа като придава форма, сгъстител, и текстура.

Всички от горепосочените вещества влияят върху нивото на вискозитета и консистенцията на крайния продукт, годни за консумация.

В допълнение E493 помага да удължи срока на годност, както и изпълнението на хранителни продукти.

В съответствие с международната класификация на съединения, използвани в химическата промишленост, Сорбитан монолаурат получи статут на "не е безопасен" за човешкото здраве хранителна добавка.


Като се вземат предвид възможните вреди от E493, има определена дневна доза за консумация от 25 мг / кг.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс