Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
Е 492 Sorbitan tristearate/Сорбитан тристеарат/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

Е 492 Sorbitan tristearate/Сорбитан тристеарат/ Стабилизатор

В структура и химически свойства на
E 492 сорбитан тристеарат не е много по-различен от другите химични съединения в групата на хранителните добавки под номер 491-492.


Е 492 сорбитан тристеарат може да бъде доста силен в реакциите върху тялото и да причини значителни вреди на здравето и нормалното благополучие.

На външен вид, както и химичната структура на стабилизатор на храните Е 492 сорбитан тристеарат е восъчно или прахообразно вещество, което се отличава със своя жълто, кремав или кафяв цвят.

Стабилизатор Е 492 сорбитан тристеарат се топи при температура от 50 ° С, и се характеризира с присъствието макар и слабо изразена миризмата, характерна само за стабилизатор.

Заслужава да се отбележи, че химичните свойства на стабилизатор на храни 492 Сорбитан тристеарат е възможно да се използва съединението в сравнително ограничен брой храни.

Работата е там, че стабилизаторът Сорбитан тристеарат зле смесва с вода, водни разтвори и алкохоли.

Въпреки това, с естери, ацетон или толуен се смесва напълно.

В дисперсионни процеси участва във взаимодействието с химични вещества от природни масла и мазнини.

 Стабилизатор на храните Е 492 сорбитан тристеарат се използва не само като стабилизиращ агент при производството на хранителни продукти.

Съединението е способно да изпълнява функциите на сгъстител, шейпър и текстуратор.

Е492  помага да се даде желаната консистенция в храните.

Освен това участва в образуването на съответствието на готовите продукти.

При по-нататъшното съхранение на крайните хранителни продукти допринася за запазване на оригиналното ниво на вискозитета.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс