Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E483 Stearyl tartarate/Стеарилтартарат/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E483 Stearyl tartarate/Стеарилтартарат/ Стабилизатор

Химически характеристики, структурата и свойствата на стабилизатор E483 Стеарилтартарат позволяват класифициране на добавката с групата на химическите съединения, които имат стабилизиращи способности.

Това означава, че стабилизаторът E483 има пряко влияние върху нивото на вискозитета и консистенцията на крайните хранителни продукти.

Както беше установено вреда от E483 Стеарилтартарат, добавката не се препоръчва за употреба при производството на детски храни.
Хранителната добавка и стабилизатор E483 се синтезира чрез използване на химическа реакция.
По време на взаимодействието на различни химични компоненти и реакцията на естерификация се формира интегрално Стеарилтартарат активно съединение, което формира основата на стабилизатор E483.

В допълнение към основните химични съединения в хранителната добавка  може да съдържа мастни алкохоли примеси.

Най-често, стабилизатор E483 ще включва цетилов алкохол.

Следните групи продукти, като част от които често можете да намерите стабилизатор храни E483 Стеарилтартарат:

     Viennoiserie (виенски кифлички)
     сладкарски изделия, които се базират на различни видове торти на тестото;
     хляб;
     десерти.

Като се има предвид възможни  вреди от E483 Стеарилтартарат, не се препоръчва за използване в производствения процес за децата, както и в диетични храни.

Смята се, че биологично активните съединения, които съставляват добавката, както и за определяне на стабилизиращата функция на съединението може да причини непоправима щета и вреди както тялото на детето, и здравето на хората, страдащи от затлъстяване, диабет или индивидуална непоносимост на този вид химикали.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс