Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E481 Sodium stearoyl -2- lactylate /Натриев стеароил -2- лактилат/Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E481 Sodium stearoyl -2- lactylate /Натриев стеароил -2- лактилат/Стабилизатор

За да се поддържа необходимото ниво на вискозитета на храната, както и за подобряване на тяхната последователност често при производството на хранителни продукти,
се използва стабилизатор E481 натриев лактилат.

Освен това, допълнителни свойства на стабилизатор включват и способността му да действа като емулгатор.
На външен вид, структурата е добавка с маслена субстанция, но може да бъде предоставена под формата на бледожълто мек парафин.

E481 е един вид комбинация от стеаринова и млечна киселина.

Физични свойства на стабилизаторa -директно причинен метод за производството му, обикновено се използват растителни масла, въпреки че често се прилагат на практика и животински мазнини.
В стабилизатор на хранително-вкусовата промишленост E481 може да се добави в производството на определени храни.

По принцип се среща в мазнина и масло, състава на емулсиите, месни консерви, за производство на горещи прахообразни напитки, сладкарски печени изделия (регламентирано ограничение) и зърнени закуски.

Също така  се използва при производството на ликьори и спиртни напитки, определени укрепления, десерти и ориз, юфка.

Понякога добавката се въвежда в биологично активни продукти за загуба на тегло.

Свойствата позволяват по-добро качество на обработка на суровината, което опростява процеса на втасване на продукти като тесто, сладолед, десерти и маргарин.

Използва се в производството на сух крем, който се добавя към кафето и сосове.

Стабилизатор E481 може да разшири значително жизнения цикъл на клетките на дрождите.
Той е неопасен, нетоксичен и противоалергичен.

Освен това не ограничава, и максимално допустимото дневно скорост E481 съображението, че тя е вещество, идентични с тези, които се срещат в човешкото тяло по време на метаболизма.

Установено, че стабилизатор  E481 натриев стеароил лактилат устойчив на хидролиза, което води до неговата неспособност да се разгражда частично директно храна.

Въпреки това, поради използването на добавката E481 само в някои видове храни, се препоръчва да се ограничи консумацията на определени групи от хора.

 По-специално, възможно е увреждане от стабилизатор E481 за деца и хора, страдащи от заболявания на черния дроб и стомаха.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс