Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E479b Termally oxydised soya bean oil with mono and diglycerides of fatty acids /Термично окислено соево масло с моно- и диглицериди на мастни киселини/Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E479b Termally oxydised soya bean oil with mono and diglycerides of fatty acids /Термично окислено соево масло с моно- и диглицериди на мастни киселини/Стабилизатор

Отличителни качества E479b - чрез добавяне на веществото в състава на храните в процеса на промишлено ниво на производство запазва техния вискозитет и подобряване на съгласуваността на готовите продукти.

Физическите свойства на E479b - Поради своя производствен метод, който се състои в извършване на окислителните процеси на чисти мазнини за образуване на полимерни вещества (оксистеаринов).

 Резултатът е маслена или восъчна субстанция, която се характеризира с жълт или кафяв цвят.
Само
в присъствието на глицерол или моноглицериди в процеса на окисление за получаване на необходимия материал - термично окислено масло.

В този случай, крайният продукт може да присъства допустим примес кето-, хидрокси киселини, пероксиди и сулфити.

Използват се за предотвратяване образуването на пяна и кристализация на мазнини и масла, обаче като емулгатор добавката се прилага емулсии, хранителни восъци и маргарини.

Освен това, E479b често се добавя в производството на готови мазнини за пържене, както и мазнини и масла, които имат дълъг срок на годност.

На базата на глицерин, произведени изкуствени мазнини могат да бъдат добра алтернатива на животински мазнини.

Счита се, че добавката е комбинация от вещества, които имат структура, идентични с естествените мазнини, така че често се включва в състава на бисквити, печени сладкиши и др.

Като емулгатор, стабилизатор и антиоксидант храна E479b може да се използва при смесване с токоферол.

В производството на колбаси E479б служи за предотвратяване на окислителните процеси, както и отделянето на мазнини и мляно месо.

За да се стабилизира на изходната суровина Е479б се добавя при производството на десерти, сладолед, сосове и сух крем.
Гранична стойност на дневния прием на веществото се счита за 15 милиграма на килограм телесно тегло.

Независимо от факта, че добавката е антиалергична, някои категории хора трябва да бъдат внимателни при използването на продукти, състоящи се от E479b.

 По-специално, за да се избегне увреждане от E479b не се препоръчва консумиране, ако имате проблеми със стомаха и стомашно-чревния тракт.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс