Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E132 - Индиготин, индигокармин / Indigotine, Indigo carmine/ ОЦВЕТИТЕЛ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E132 - Индиготин, индигокармин / Indigotine, Indigo carmine / ОЦВЕТИТЕЛ

Използва се при производството на сладолед, капсули и таблетки.
Извлича се от въглищния катран.
Може да бъде причина за повръщане, гадене, високо кръвно налягане, алергични реакции и проблеми с дишането. Забранен е за използване в Норвегия.
Прекомерната консумация на храни, който се намира в състава на веществото може да доведе до нежелани последици, и е възможно боя вреда E132 индиготин.

Доказано е, че това влияе неблагоприятно на човешкото тяло, което води до алергични реакции и астматични пристъпи.
В нарушение на технологичния процес на производство на продукти с E-132 като част от резултатите за дадено лице може да бъде гадене, неразположение, и сърдечни аномалии

Вече е известно, че използването на оцветител E132 индиготин, наричан също индиго в хранително-вкусовата промишленост е позволено.
Оцветителят Е 132 се използва в хранителната промишленост за оцветяване на безалкохолни напитки, които се произвеждат в стъклени бутилки; и на сладолед. Добавя се при производството на бисквити, кексове, сладкарски изделия, десерти.
В комбинация с други оцветители се използва за боядисване на ликьори.

Също така често се използва боя E132 индиготин и по време на готвене, сладкиши, бисквити, десерти и други сладкарски изделия.
Нормата на комплекта вещество - не повече от 0,5 г / кг.

Отделно от хранително-вкусовата промишленост свойства боята E132 индиготин оценявам и фармацевтични продукти, където тя се използва за оцветяване на капсули и таблетки, както и медицински изследвания са необходими, за да се провери нормален бъбрек.
Козметична също активно използва оцветяване свойства на боя E132 ИНДИГОТИН - това е един от многото компоненти на балсам за коса.

Освен това, в текстилната промишленост се приема боя памук, вълна и коприна, и все още E132, използван в производството на мастило.

Съставът на боя E132 ИНДИГОТИН

Съставът на боя E132 индиготин, е  синтетичен, позволява отлично разтваряне на веществото във вода, образувайки светло синьо решение.
В чист вид, боята е на прах или гранули от тъмно син цвят.

Тази хранителна добавка се характеризира с повишена чувствителност към светлина и благодарение на универсалната членовете на оцветител E132 индиготин, когато се смесва с други бои, получени цяла палитра от цветове - от зелено и лилаво до кафяво и черно.

Тази добавка се смесва с храна за животни в размер от 2 г / кг телесно тегло в резултат на мутации в организма не се наблюдава.
В тази връзка, E132 багрило е допустимо да се използва в по-малки дози в много страни.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс