Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E478 Lactylated fatty acid esthers of glycerol and propilene glycol/Естери на лактилирани мастни киселини с глицерол и пропиленгликол/ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E478  Lactylated fatty acid esthers of glycerol and propilene glycol/Естери на лактилирани мастни киселини с глицерол и пропиленгликол/

Стабилизатор на храните E478 лактилирани естери на мастни киселини на глицерол и пропилен гликол, чието име e съответствие с международния стандарт звучи като естери на лактилирани мастни киселини и глицерол и пропан-1, има сходни свойства с подобни хранителни добавки.

Основното свойство на стабилизатора E478 е способността му да поддържа вискозитета и подобряване на последователността на крайния храната

Може да се използва като добавка и като добър емулгатор.

E478 се отнася до вещества, които влияят отрицателно върху човешкото тяло.

Това е така, защото съществуват възможни вреди.

Стабилизатор E478 представлява смес от глицерол и млечна киселина, естери с пропилен гликол.

Външно се различна със структура на твърда маса, дисперсна във вода и по този начин трудно разтворима в масла.

Характерни свойства на добавката - възможно е да се използва като стабилизатор и емулгатор в производството на хранителни продукти с високо съдържание на мазнини.
Това е необходимо условие за качествено структуриране и образуването на мастни кристали.

Чрез процеса на естерификация е възможно качествено да промени точката на топене, намаляване на съпротивлението на хидролиза и за улесняване на обработката на суровината.

Затова значително улеснява процеса на втасване на тестото, маргарин, сладолед и десерти.

Стабилизатор E478 могат да бъдат използвани в производството на суха сметана за сосове и кафе, мазнини или масла емулсии, зърнени закуски, сладкиши брашно продукти, месни консерви, алкохол и други алкохолни напитки.

Е478 се счита че има способността за удължаване на живота активност на дрождевите клетки и предотвратяване на аромати от промяна на вкуса.
Препоръчително е  хората с нарушена обмяна на веществата да не консумират храни с Е478.

 Това се дължи на евентуално увреждане от E478 за черния дроб и бъбреците.

По същата причина не се използва в производството на E478 детска храна.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс