Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E477 Propylene glycol esthers of fatty acids /Пропилен гликол естери на мастни киселини/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E477 Propylene glycol esthers of fatty acids /Пропилен гликол естери на мастни киселини/ СтабилизаторИзползването на пропилен гликол естери на мастни киселини, или по друг начин пропан-1,2-диол естери на мастни киселини  е поради способността на добавката за стабилизиране на вискозитета и подобряване на консистенцията на крайния хранителен продукт.

Освен това, E477 може да се използва като активен агент, който се различава с емулгиращи свойства.

На външен вид, стабилизатор E477 е сравнително чиста течност или бяла плоча.

По химичен начин се получава чрез естерификация на мастни киселини с пропилен гликол.

И на следващия етап на задължителна дестилация на получения материал до наситеност на мономери.

В крайния продукт е напълно възможно наличие на примеси и триглицерол естери на полипропилен гликол.

В хранителната промишленост E477 се използва широко в производството на емулгирани мазнини и подобни съставки, които се използват за печини тестени изделия.

Освен това, тези естери са добавени в маргарини, течни смеси за сладолед, майонеза и мазнинни  емулсии.

Може да се намери в завършени пикантни сосове и подправки, масла и мазнини за готвене.

Продукти със съдържание E477 включва и база и аромати на напитки, дъвки и бонбони.
За да се избегне евентуална вреда от E477 за допустимият процент на човешкото тяло се изчислява дневна консумация на добавката, която е 25 мг на килограм телесно тегло.

Прекомерната употреба на хранителни продукти с E477 предизвиква увеличаване на размера на бъбреците и черния дроб и води до нарушаване на метаболитните процеси в човешкото тяло. Ето защо при производството на детски храни веществото се използва рядко и в ограничени количества.

И хората със заболявания на стомашно-чревния тракт са посъветвани да бъдат предпазливи за консумация с храни с тази добавка.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс