Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
Е471 Monodi glycerides of fatty acids /Моно и диглицериди на мастни киселини/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

Е471 Monodi glycerides of fatty acids /Моно и диглицериди на мастни киселини/ Стабилизатор

Стабилизатор на храните Е471 Моно и диглицериди на мастни киселини се отнася към групата на хранителните добавки, в основата на която е областта на приложение на индустриалното производство на храни.

Отличителните характеристики и свойства на стабилизатор Е471 моно и диглицериди на мастни киселини включват способността да се спаси и да се подобри нивото на вискозитета и консистенцията на крайните хранителни продукти.

Забележително е, че Е471 е най-популярната и широко използвана от всички стабилизатори в групата.

По-специално, използването е в производството на мляко и други продукти, които се основават на мляко.

Тъй като стабилизиращ агент и емулгатор Е471 е напълно различен от естествен произход - получава чрез добавяне на растителни мастни киселини, благодарение на специалната обработка.

 Например, като емулгатор Е471 ви позволява да свържете заедно веществата, които се смятат за по-несъвместими.

Най-често срещаните хранителни продукти, които включват стабилизатор храна Е471 моно и диглицериди на мастни киселини са маргарин, сладолед, млечен сос, крема сирене, майонеза, кисело мляко и други продукти, които са с високо съдържание на мазнини.

Известно е, че мазнини, получени от глицерол често са изкуствени и добра алтернатива на веществата от животински произход.

Що се отнася до Е471, добавката е смес от вещества, които имат сходна структура с естествени мазнини, така че често се включва в състава на бисквити и други печива.
Допустимата дневна доза не е установена, поради това, че може да навреди в прекомерната употреба.

Е471 се абсорбира от човешкото тяло както абсолютно всички мазнини, независимо от техния произход.

Поради факта, че добавката се използва главно в производството на продукти с по-високо съдържание на мазнини, експерти препоръчват да се въздържат от използването на такива хранителни продукти за хора, които имат заболяване на черния дроб, както и отстраняването на неизправността от страна на жлъчните пътища.

Е471 има относителни вреди, свързани с алергични реакции, може да се твърди, че веществото е напълно хипоалергенн
o.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс