Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E469 Enzimatically hydrolysed carboxy methyl cellulose /Ензимно хидролизирана карбоксиметил целулоза/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E469 Enzimatically hydrolysed carboxy methyl cellulose /Ензимно хидролизирана карбоксиметил целулоза/ Стабилизатор

Стабилизатор E469 карбоксиметил целулоза е вид вещество, наречено целулоза, която води до неговите основни свойства.

Това е  стабилизиращ агент, който е отговорен за подобряване на вискозитета и консистенцията на запазване хранителни продукти, а в областта на нехранителни E469 се проявява като сгъстител.

Външно се  отличава като безцветно вещество.

Той е киселина, йонен полимер електролит.

Обикновено се получава при реакцията на монохлороцетна киселина с целулоза.

Относително ацетат може да се формира от взаимодействието на целулоза и натриева основа.

Според неговите физични и химични свойства на стабилизатор E469 карбоксиметил целулоза се характеризира като нетоксичен, без мирис.

 Той е напълно разтворим във воден разтвор и напълно разтворими в масла.

В хранителната промишленост използването на хидролизуема от ензими карбоксиметилцелулоза условие в процеса на производство на храни, като майонеза, сладолед, извара, сирена, сладкарски крем и заливки, десерти, желе и сладкарски изделия.
Добавка E469 се използва във фармацевтичната промишленост като стабилизиращ агент и адювант за производството на сгъстител, капсули, различни лаксативи и муколитични лекарства.

Това се дължи на способността на стабилизатор храна E469 карбоксиметил целулоза  да се образува вискозен колоиден разтвор, който не губи своите свойства с течение на времето.

E469 се използва за козметични цели, като отличен сгъстител в процеса на промишленото производство на пасти за зъби и битова химия (кремове за бръснене, шампоани, продукти за грижа за косата и други потребителски стоки).
Смята се, че добавката няма алергенни свойства, но това не изключва вероятността от вреди за човешкото здраве.

Може да се прояви в силни чревни разстройства, така че съветват да не се използват продукти с Е469 за хора с нарушен метаболизъм.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс