Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E466 Carboxy methyl cellulose, Sodium carboxy methyl cellulose /Карбоксиметил целулоза, Натриева карбоксиметил целулоза/ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E466 Carboxy methyl cellulose, Sodium carboxy methyl cellulose /Карбоксиметил целулоза, Натриева карбоксиметил целулоза/

Според неговите свойства на стабилизатор E466 карбоксиметил целулоза се отнася към групата на сходна структура, изпълнение и метод за получаване на хранителни добавки.

Получава се по познатия начин на получаване на всички целулозни вещества.

Най-важното свойство на E466 може да се счита агрегатното състояние на химично съединение.

Карбоксиметил целулозата - биологично активно съединение, което се получава на базата на целулоза е безцветна течност с характеристики на слаба киселина.

В химическата промишленост карбоксиметил целулоза се получава от взаимодействието на аморфно съединение алкицелулоза и монохлорооцетна киселина.
За да се получи изходна суровина за производството на стабилизатор E466 карбоксиметил целулоза първоначално трябва да въздейства със сода каустик и след това от полученото съединение алкицелулоза.

E466 карбоксиметил целулоза се използва за производството на следните храни: майонеза, заливки за салати и сосове на основата на майонеза, кисело-млечни продукти, като сладолед, млечни продукти, сладкарски кремове, глазури и пълнежи за сладкиши и захарни изделия, желета и пудинги.

Освен като хранителна добавка в процеса на кандидатстване за крайните хранителни продукти (месо, колбаси и риба кулинарни продукти) , се прилага в каси или опаковки за храни.

Някои учени са убедени, че вредите на стабилизатор E466 карбоксиметил целулоза е толкова високо за човешкото тяло, че трябва напълно да се забрани да се използва, както и да се премахне от списъка на разрешените за обработка на храни химикали.

Поради биологичните характеристики най-голяма вреда стабилизатор E466 може да предизвика на хора, страдащи от някои форми на заболявания на стомашно-чревния тракт.

Не трябва да се злоупотребява с храни, които съдържат E466  от хора с нарушена обмяна на веществата.

Съединението може да има неблагоприятно въздействие върху процеса на храносмилането.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс