Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E464 Hydroxypropyl methyl cellulose /Хидроксипропил метил целулоза/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E464 Hydroxypropyl methyl cellulose /Хидроксипропил метил целулоза/ Стабилизатор

Хидроксипропил метил целулозата представлява светли хигроскопични гранули или прах, който има отлична разтворимост в студена вода.

С повишаване на температурата разтварянето става невъзможно в присъствието на алкохоли и органични разтворители.

В процеса на получаване на стабилизатор E464 е изкуствено.

 По този начин, желаните вещества за образуване на алфа-целулоза, получени директно от растителното влакно претърпява подуване в силно алкална среда, след което взаимодейства с пропилен оксид и метил хлорид.

Поради свойствата си на стабилизатор, има способността да се поддържа и подобрява съгласуваността и вискозитета на храни.

Веществото има потвърдено разрешение за употреба в хранително-вкусовата промишленост като добавка в храните, които не представляват значителен риск за човешкото здраве.


Използва се и като стабилизиращ агент сгъстител и емулгатор.

По принцип тази храна състав на добавките могат да бъдат намерени в храни като готови за консумация супи, и на първо бързи ястия, консерви и техните аналози.
Често стабилизатор храни E464 Хидроксипропил добавен в консервирани плодове и зеленчуци, дълбоко замразени продукти, плодови препарати и други продукти от преработка на плодове.

По време на производството на желе, десерти, майонеза, сирене и топено сирене, сухи млечни продукти и млечни смеси, захарни и сладкарски изделия, тази хранителна добавка, също играе важна роля на сгъстител.

Приложим е в производството на кетчуп и много други храни, които имат ниско съдържание на калории.
Прекомерната консумация на храни с E464 като част от съдържанието често предизвиква заболявания на стомашно-чревния тракт, и следователно да се ограничи използването на тази храна за хора със стомашно-чревни проблеми.


Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс