Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E463 Hydroxypropyl Cellulose /Хидрокси пропил целулоза/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E463 Hydroxypropyl Cellulose /Хидрокси пропил целулоза/ Стабилизатор

В хранително-вкусовата промишленост се е полага стабилизатор на храните, чиято основна функция е да поддържа желаната консистенция и вискозитет нивото на готовите продукти, предназначени за консумация от човека.

Свойствата на  E463 Хидроксипропил  целулоза отговаря на специфични изисквания, така че добавянето му доста активно се използва в промишленото производство на хранителни продукти.

E463 хидроксипропилцелулоза успешно се използва от някои производители като стабилизатор, сгъстител и емулгатор.

Използването на тази добавка, поради способността му да предотвратява отлагането на фини частици и бучици, както и някои пакети от течности и разтвори.

Външният вид на E463 е хигроскопичен прах или гранули, които обикновено се получават от влакната от растителен произход в набъбнало състояние в присъствието на алкална среда, за да се реагира с пропилен оксид.
По този начин, наличието на хидроксипропилова група позволява прилагането на това вещество като емулгатор, стабилизатор и активния агент в промишлено производство на сладолед.

Често се използва в производството на подобрители за хлебни и сладкарски изделия различни покрития.

Хидроксипропил целулоза има ракообразуващ ефект, както и повишаване на нивото на опасния холестерол.

Съществува голямата вероятност от възникване на чревни разстройства.

Поради този факт, използването на продукти с добавка на E463 в състава категорично  
Добавката няма разрешение за употреба и при производството на детска храна.

Не се абсорбира и не се разгражда в човешкото тяло, но с една консумация на повече от 5 мг от веществото може да предизвика освобождаващ ефект.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс