Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E461 Methyl cellulose /Метил целулоза/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E461 Methyl cellulose /Метил целулоза/ Стабилизатор

Хранителните стабилизатори се използват широко в промишленото производство на хранителни продукти, които се изискват определена производителност.

По-специално, тези добавки са отговорни за поддържане и стабилизиране на желаното ниво на вискозитета и консистенцията на крайните хранителни продукти.

Свойствата на стабилизатор E461 Метил целулоза,  са в пълно съответствие с посочените изисквания.

Освен в хранително-вкусовата промишленост, в състава на сладолед и сокове,  тя се използва широко в други области на човешката дейност.

Е461 по същество е метилов етер на вещество, наречено целулоза.

Външно добавката е  на частици, характеризиращи се със структурата на бял прах, който е напълно разтворим дори в студена вода.

Ето защо метилцелулоза е широко използван в различни отрасли като добър сгъстител.

Метилцелулоза се получава от метил хлорид и целулоза, които влизат във връзка, и получената реакционна смес се произвежда турбулентентното вещество.

В нехранителните индустрии E461 метилцелулоза обикновено се използва като сгъстител за бои и пластификатори за производство на цимент и други подобни материали.

Като стабилизатор се добавя към вода и мазнини, докато  като емулгатор е необходимо за някои полимеризационни процеси, мономери - например винил хлорид.

Други приложения има в производството на лепила за пяна, хартия и кожени материали, производство на фолио за опаковка, както и база на лекарствени  и фармацевтични продукти (различни капки, мехлеми и лаксативи).
След извършване на необходимите изследвания за установяване на евентуална  вреда от E461 и неблагоприятните ефекти от употребата му е било установено, че добавката не е безопасен за човешкото здраве.

В хранително-вкусовата промишленост е химикал, използван в много редки случаи, поради увеличения вероятността от заболявания на червата.

Ето защо, за консумирането E461 е противопоказано за хора, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт.

Използването на добавки не е получено разрешение в производството на храни, предназначени за деца.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс