Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E460 Cellulose /Целулоза/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E460 Cellulose /Целулоза/ Стабилизатор

Основните свойства на E460 микрокристална целулоза, която може да се използва като текстура  и агент се считат способността да се предотврати спичане и слепване на храни.
Допълнителни
свойства на тази добавка -позволява използване като емулгатор, избелител, пълнител и разделител на материали.

Микрокристалната целулоза е под формата на бяла пудра без признаци на мирис.
Набавя се
 от дървесни растителни влакна, и в крайния продукт е допустимо съдържание на такива продукти като лигнин и хлорни съединения.

Използва се в хранително-вкусовата промишленост, където се добавя по време на производствения процес на хранителни и хлебни изделия, някои видове сосове и млечни продукти, които са с ниско съдържание на калории.

Често веществото е добавено и към състава на филтърни материали за производство на храни.

Във фармацевтичната промишленост е с важен характер.

Добавката може да се използва за производство на пълнители за някои препарати, дамски превръзки, стоматологични свързващи материали.

Съдържа се и в състава на козметичните препарати, кремове и бои.
В  химическата промишленост се използва в процеса на производство на керамични изделия, смоли, полиуретанови сорбенти, термостабилни и битумни покрития.

 Микрокристална целулоза е от  неабсорбируемите и трудно смилаем от човешкото тяло като груб фураж, така вредата от употребата на тази добавка е малко вероятна,  използването на стабилизатор храни E460 микрокристална целулоза отдавна е известен.

E460 е преди всичко в това, което значително ще снижи  ефекта от калоричните храни, а не да подсили  техните органолептични свойства.

Премахването на излишната хранителна стойност на готовите продукти, хранителни добавки нормализира обменните процеси в организма и помага да се намали вероятността от тумори.

Смята се, че допустимата дневна доза не е ограничен вещества - това се дължи на факта, че целулозата не е опасна добавка и не влияе неблагоприятно върху здравето на човека.

Ето защо използването на E460 в хранително-вкусовата промишленост е неограничен.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс