Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E451 Triphosphates /Трифосфати/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E451 Triphosphates /Трифосфати/ Стабилизатор

E451 трифосфат, както и много други химикали с подобни свойства, се използват в промишленото производство на хранителни продукти, за да се поддържа нивото си на вискозитет и желаната консистенция.

Друга характеристика, което се смята за много ценно е способността да се предотврати окисляването и за стабилизиране на цвета на месото и мазнината.

Според експертите след многобройни тестове и проучвания хранителна добавка да се признае че има рискове за човешкото здраве, поради съществуваща вреда от  E451 трифосфати. Най-често се използва в месото и колбасите.

На външен вид добавката представлва прах или гранули с хигроскопичен бял цвят.

 Към тази смес се подлага  на термична дехидратация, по време на което се екстрахира безводен натриев трифосфат, и след това през вакуум се получава кристализация.

В производството на колбаси E451 трифосфати гарантира, че в мускулните влакна на месото се натрупват големи количества вода.

Така значително се увеличава  масата в съотношението на обема на крайния продукт.

Така че, месните продукти, дължащи се на специалните свойства на стабилизатор E451 трифосфати могат да увеличат обема си с повече от половината.
При прекомерната употреба може да предизвика силно възпаление на лигавиците, особено на храносмилателната система.

За деца също се проявява в състояние на нервност и остър недостиг на калций, може да предизвика лошо храносмилане.
Заслужава да се отбележи, че има отрицателно въздействие върху кожата.

Фактът, че добавката е силен алерген следва, че в контакт трябва да се наблюдава с повишено внимание.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс