Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E442 Ammonium phosphatides /Амониеви фосфати/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E442  Ammonium phosphatides /Амониеви фосфати/ Стабилизатор

Отличителните свойства на стабилизатор E442 фосфатидил амониеви соли или амониеви фосфати, са общи за всички стабилизиращи агенти, които поради способността за поддържане на последователността и вискозитета на храната, добавката се счита за безопасна за човешкото здраве.

  
По външен вид E442 има формата на напълно прозрачни кристали или кристален прах с бял цвят, с миризма на амоняк.

Благодарение на своите свойства E442 фосфатидил амониеви соли могат да се използват като алтернатива на изкуствено получени природни дрожди.

Частично се използва като емулгатор, който се използва главно за да се улесни производството на различни емулсии.

Рядко се използва като смес за бакпулвер E442  - основно се добавя в производството на стартерни култури като доставка  основен минерал.

Известен подобрител при производството на плодови вина, алкохол за нормализиране на жизнената дейност на дрождени култури, както и в хлебната индустрия.

Използва се и с нехранителни цели в производството на широка гама от тъкани, хартия, както и компоненти за запояване с калай, цинк, бронз и мед.

 E442 се добавя в тора за минерално обогатяване като киселинно регулиращи агенти и минерални добавки.

За да стимулира растежа на млечна киселина и добавката на малц, се  използва под формата на воден разтвор.
Що се отнася до максималната доза на E442, цифрата тук не трябва да превишава 80 мг добавка за килограм на телесно тегло.

Използването на добавката е строго забранено в промишлено производство на хранителни продукти, които са предназначени за деца и диабетици.

Това вероятно се дължи на вредата от E442, койито обикновено се проявява като алергични реакции и дразнене на лигавиците.

 По-специално, се препоръчва да се избягват храни с добавка на E442, за хората със заболявания на стомаха и дисфункция на обменните процеси.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс