Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E440 Pectin /Пектин/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E440 Pectin /Пектин/ Стабилизатор

Хранителните добавки са обикновено с благоприятно въздействие върху човешкия организъм, докато техните синтетични аналози са м способни да причинят сериозни вреди.

По отношение на свойствата на стабилизатор E440 пектин, можем да кажем, че тъй като веществото е от естествен произход, то е полезно, защото има своите многобройни благоприятни ефекти.
Пектинът се класифицира към стабилизиращи добавки, чиято задача е да поддържа предварително зададено ниво на вискозитета и консистенцията на храната.

Добавката се счита от полезна за здравето на човека.

Физичните свойства на Пектин - поради своята доходност - въглеводород, образуван в резултат на извличането на пулп от цитрусови плодове, ябълки, или цвекло.

 Има свойствата на стабилизатор, овлажнител и, сгъстяващо и желиращо вещество.

В много области на съвременния живот Пектинът се използва в две форми: разтворими и неразтворими.

 Първият вид се съдържаща се в тъканта и е  разтворим част на сок от много растения.

При незряла фаза, както и по време на съхранение може да се трансформира в неразтворим пектин в разтворимата субстанция.

Пектинът се счита за много популярна добавка.

Основно неговата употреба е в хранително-вкусовата промишленост, където пектина се използва широко.

Най-често се добавя към състава на различни видове бонбони, сладкарски изделия, плодови заливки, желета, желирани продукти и пасти, млечни продукти, сладолед и други десерти.

Често Пектинът се използва като сгъстител в производството на готварски мазнини и масла, кетчуп, майонеза и сосове, както и храни за кърмачета и диетични храни.

Пектинът присъства в обвивката на капсулата и фармацевтичните препарати.

Както е известно, естествен пектин в пречистена форма способна да доведе до образуването на енергийни резерви поради своята неутралност.

Полезен е за  е за човешкото тяло, тъй като веществото извежда като част от соли на тежки метали, цинк, олово, живак, итрий и стронциеви изотопи.

Добавката улеснява отстраняването на сорбционенни тела и много токсини, жлъчни киселини, холестерол, карбамид.

Действитела полза има за децата, във връзка с което се използва широко в промишленото производство на детски храни.

За да се избегне възможна проява на алергични реакции, се препоръчва дневен прием на не  повече от 50 мг/кг телесно тегло.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс