Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E436 Polysorbate 65 /Полисорбат 65/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E436 Polysorbate 65 /Полисорбат 65/ Стабилизатор

В резултат на  редица мащабни проучвания, които са били проведени от страна на местни и чуждестранни изследователи, е идентифициран стабилизатор E436 полиоксиетиленсорбитанестер тристйарат, вреден за човешкото тяло, които могат да се превърнат в доста сериозни здравословни проблеми.

На базата на научни данни за химичния състав, характеристики и свойства на стабилизатор  E436, съединението е забранено за употреба в повечето страни на света.

Стабилизатор на храните E436 полиоксиетилен сорбитан тристеарат е използван обикновено като придава форма, като стабилизатор и за пенообразуващи хранителни продукти.

Хранителни стабилизатори - вещества, които имат за цел да се запази оригиналната текстура и вискозитет на нивото на готовите изделия, свързани с хранителните продукти.

Лекарите са установили максимално допустимите граници на хранене за химически активното вещество.

Най-активен стабилизатор е E436 полиоксиетилен сорбитан тристеарат, използван при обработката на брашно.

Смята се, че стабилизатор E436, както и другите хранителни добавки, с име 430 и 436 са със сходни свойства и характеристики на химичен състав, могат значително да подобрят качеството на хлебни изделия и сладкиши с помощта на подобрена хранителна добавка брашното.
Външен вид стабилизатор E436 полиоксиетиленсорбитанестер тристеарат е мазна течност или восък.

Разполага с характерен мирис и горчив вкус.  

Получава се чрез полимеризация на естери,  етиленов окис, лауринова киселина и сорбитан.

Вредата определя химическия състав на съединението, което се произвежда синтетично.

 Въпреки забраната за използването на стабилизатор  E436, както и биологично активното вещество полиоксиетиленсорбитанестер тристеарат, понякога безскрупулни производители на хранителни продукти, използващи опасен микс в производствения процес.

Затова винаги трябва да се обърне внимание на химическия състав на хранителните продукти, които редовно се купуват в местните магазини за хранителни стоки.

 

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс