Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E435 Polysorbate 60 /Полисорбат 60/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E435 Polysorbate 60 /Полисорбат 60/ Стабилизатор

Поради характерните свойства на стабилизатор  E435 полиоксиетиленсорбитанестер моностеарат (Полисорбат 60)  се използва активно в производствените процеси в хранително-вкусовата промишленост като емулгатор и стабилизатор.

Този вид на хранителна добавка е предназначен за увеличаване на срока на годност на крайния продукт.

Освен стабилизатор той се счита, че отлично придава форма, т.е. съединение, което образува желаната консистенция и поддържа първоначалнаия вискозитет на крайния продукт за консумация.
С течение на времето е бил подробно проучван не само по характеристиките на състава , но и по химичните  свойства.

Стабилизаторът E435 се счита за отличен диспергиращ агент.

В неговата структура, стабилизатор E435 прилича на течност или мазна консистенция геловидно  вещество  с характерен мирис и горчив вкус.

Стабилизатор на храните E435 полиоксиетилен сорбитан моностеарат се отнася до химически вещества, които са включени в група от синтетични съединения, като получен чрез химическа реакция ин витро.

Веществата от синтетичен произход, включително E435 не се срещат в природата.

E435 е получен от процеса на полимеризация на комплекс химична структура или естери на сорбитан лауринова киселина и етилен оксид.

В химическата реакция на оригиналния материал е разделен на поредица от активни съединения, някои от които се използват като стабилизатор, емулгатор или разпенващ агент.
В резултат на научни изследвания и серия от тестове се разкриват значителни щети  от стабилизатор E435, което води до негативни последици в резултат на честата консумация храни и е опасно за живота и здравето на човека.
Стабилизатор на храните E435 е забранен в много държави.

Но дори и забранен, продължава да се използва в процеса на производство на различни степени на брашно.

Основната вреда на стабилизатор E435 полиоксиетилен сорбитан моностеарат се намира точно в химическия състав на съединението.

В процеса на синтез, като част от една хранителна добавка са налице допълнителни продукти или примеси, които влияят неблагоприятно на здравето и благосъстоянието на човека с продължителна и редовна употреба на храни, съдържащи стабилизатор храни E435, както и биологично активно съединение полиоксиетилен сорбитан моностеарат.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс