Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E434 Polysorbate 40 /Полисорбат 40/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E434 Polysorbate 40 /Полисорбат 40/ Стабилизатор

По своята структура и химични свойства на E434 полиоксиетилен сорбитан монопалмитат  - (Полисорбат 40) се отнася до група от хранителни добавки, които се използват в процеса на производство на хранителни продукти – по-точно в групата на емулгатори или стабилизатори.
Тези
вещества помагат да се поддържа не само оригиналната структура, както и времето на увеличението и датата на крайния продукт.
Преди лекари и учени да успеят да идентифицират и да обосноват наличието на вреди в E434 за човешкото тяло, добавката е използвана в качеството на емулгатор, т.е. химическо съединение, което помага да се поддържа определено ниво на съгласуваност и първоначалния вискозитет на крайния продукт за консумация.

Освен това се е смятало, че стабилизатор Е434 може да подобри вкусовите и потребителските качества на готовите за консумация храни.
Най-често се използва стабилизатор  E434 по време на производството на масло, продукти за намазване, маргарин, някои ферментирали млечни продукти, като сладолед, сметана или кисело мляко.
Стабилизатор на храните E434 най-общо се ползва в  сладкарски и хлебни изделия или печива.
Освен
 функциите на стабилизатор и емулгатор , той  се ползва и като разпенващ агент в състава на крайния продукт, който се характеризира с висока степен на киселинност.

За разлика от продуктите, които са разумно високи нива на мазнини стабилизатор E434 действа като агент, или химически съединения, предотвратяващи образуването на пяна.

Най-отличителните качества на стабилизатор E434 осигуряват основа за определяне статута на хранителна добавка на "опасни" за човешкия живот и здраве.

Вредата от стабилизатор E434 е толкова сериозна, че експертите не са ограничили дневен прием на хранителната добавка, понеже е опасна и решили да забранят използването и в производствените процеси и хранително-вкусовата промишленост.

В резултат на последните изследвания са установили, че стабилизатор Е434 уврежда и може да доведе до появата и развитието на някои сериозни заболявания, включително стомашно-чревния тракт.

Също така води и до трайни алергични реакции, които са придружени от пристъпи на астма, задушаване и дразнене на лигавиците и кожата на човека.

Въпреки възможните негативни последици от честата консумация на продукти, съдържащи стабилизатор E434, производителите на храни в някои държави все още продължават да използват добавката като стабилизатор и емулгатор.

Експерти казват, че стабилизатор, който се използва в химическата промишленост за разбито масло може да причини значителни щети на здравето и нормалното благосъстояние.

Поради тази причина лекарите елиминират напълно всички хранителни добавки, включително стабилизатор E434 от храната на децата.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс