Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E433 Polysorbate 80 /Полисорбат 80 / Стабиилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E433 Polysorbate 80 /Полисорбат 80 / Стабиилизатор

Като се има предвид отличителните свойства на стабилизатор E433 съединението се отнася към групата на емулгатори и стабилизатори.

Тези добавки често се използват в производствените процеси на хранително-вкусовата промишленост, за да се увеличи периода на съхранение, както и продажбите на готова продукция.

Освен това, когато се използва стабилизатор E433 като емулгатор, химическата активност помага за предотвратяване на загубата на оригиналната структура и контрол на вискозитета на реализацията на готовите продукти.

В момента, стабилизатор E433 най-често се използва за производството на обезмаслени масла, маргарин и други, съдържащи маслена емулсия.

Полисорбат 80 се използва като стабилизатор в сладкарството и печенето, както и сладолед, сметана и някои други видове кисело-млечни продукти.

Освен в хранително-вкусовата промишленост, Е433 намира широко използване в химическата, фармакологичната индустрия.

 E433 се използва в химическата промишленост и в строго пазене границите на дозата.

Смята се, че излагане на големи количества върху човешкото тяло може да причини нежелани ефекти върху здравето, както и нормалния живот.

Например, той допринася за развитието на стабилни и достатъчно тежки алергични реакции, които могат да бъдат придружени от задушаване, пристъпи на астма, както и възпаление на лигавиците и човешката кожа.

Следва да се отбележи, че химичният състав, както и отличителните характеристики и свойства на стабилизатор E433 има статут на "опасна" хранителна добавка за човешкия живот и здраве.
 Последните проучвания потвърждават негативното влияние на стабилизатор E433.
Поради тази причина той е  изключен от списъка на разрешените добавки в храните в много страни по света.
Повечето експерти са склонни да вярват, че е необходимо за пълна, не частична забрана на това химическо съединение.

E433 е строго забранено да се използват в производството на продукти за деца и диетични храни.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс