Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E432 Polysorbate /Полизорбат/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

 E432 Polysorbate /Полизорбат/ Стабилизатор

Стабилизатор на храните  E432 се използва при производството на хранителни продукти за поддържане на тяхната последователност и изискваното ниво на вискозитет.

Според наличната от някои източници информация, използването на тази добавка е ограничен, поради възможните вреди  за човешкото здраве.

Сам по себе си е диспергиращ агент, но в допълнение може да се използва като емулгатор и стабилизиращо средство.

По външен вид E432 е течност, има богат лимонов цвят и характерен мирис  и вкус на горчивина.

Обикновено, процесът на получаване на стабилизатор храна E432 включва полимеризация или сорбитанови естери на лауринова киселина в етиленов оксид.

 В резултат на това взаимодействие е напълно възможно образуването на различни видове примеси - лауринова киселина, разтворители и полиоксиетилени.

Физико-химичните свойства на стабилизатор  E432  са, че намаляването на дължината на оксиетиленовите вериги са подобрени с термична и хидролитична стабилност на добавката заедно с хидрофилни свойства.

Веществото е лесно разтворимо във вода и алкохоли, в средноразтворимо в естери, гликоли и въглеводороди.

 Този процес е напълно невъзможно в присъствие на минерални масла.

Поради тези свойства на стабилизатор,  E432 се отнася до един от най-мощните емулгатори.

В нашата страна се допуска използването на стабилизатор на храните E432 като емулгатор в сладолед (с изключение на масло и мляко), плодове лед, мастноразтворими вкусове и  масло, захарни изделия, маргарин, олио, консерви супи.

Позволява се определено съдържание на добавката в състава на някои десерти, сладки хлебни и сладкарски стоки аналози на мляко и сметана, дъвки, емулгирани сосове.

Въпреки това, с добавянето на E432 изисква да се спазват строго  дозиране.
Допустим дневен  прием се счита за по-малко от 20 мг на килограм телесно тегло, и тази доза се определя индивидуално.

За да се избегне вероятна вреда храна за тялото трябва да бъдат особено внимателни при избора на продукти с тази добавка,  хора с висока чувствителност и тези, които имат проблеми с храносмилателната система.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс